Lutterzeef
De Lutterzeef is tijdens de opgravingen op de Betuweroute gebouwd. Bedoeld om, of grote hoeveelheden te zeven dmv Bigbags, of kleine hoeveelheden te zeven dmv 6 korven van 15 l. De basiskorf is een korf met een totale diameter ter grootte van de zeef met 10mm zeefgaas. Onder de uitloop van de zeef kan men, indien gewenst, een fijnere maat zeef zetten. De korven voor de kleine hoeveelheden zijn van RVS gaas en in  diverse maten.
Het zeven gaat dmv. 2 twee draaiarmen die het hele oppervlakte van de zeef beslaan, één onder en één boven in de zeefbak. Gemakkelijk aan en uit te zetten. De draaiarmen worden aangedreven door de druk van de pomp
De aansluiting voor de pomp is een simpele brandweer koppeling, alles standaard maten.
De zeef heeft de maten 1.60m.(l)  1.60m.(b)  1.80m. (h)
Hondehokzeven
Het Hondenhok, de sproei installatie zelf, past op een standaard Euro-pallet (80x120 cm) en is ca. 80 cm hoog. Ze zijn eenvoudig te stapelen en nemen daarmee weinig bergruimte in. Het holle, plastic frame maakt het systeem lichtgewicht en makkelijk te verplaatsen. Aan de binnenkant zijn twee sproeipunten op verschillende afstanden van elkaar gemonteerd, die de grond van bovenaf spoelen met een roterende sproeikop De druk is met de pomp te verhogen of te verlagen.

Het systeem werkt zeer snel met zandgrond. Met zavelige of kleigrond gaat het zeven trager, maar omdat de zeven zelfstandig kunnen draaien, is er met meerdere systemen tegelijkertijd slechts een persoon nodig om alle vondsten te verzamelen. Bij veengrond, dat bij traditionele zeven een harde waterstraat nodig heeft, blijkt het “Hondenhok” effectief en zeer vondstvriendelijk.

Voor het “Hondenhok” kan het water uit het zeefbassin worden hergebruikt tot een bepaald vervuilingniveau is bereikt. Het systeem wordt geleverd met aansluitslangen en eindstop, maar exclusief pomp. Pomp met zuigslang en aanvoerslang kan eventueel tegen meerkosten geleverd worden.

De zeefkruiwagens zijn leverbaar met 2,3, 3, 4,4, en 10 mm maaswijdte van RVS gaas en met een bak van ongeveer 40l. Voor Steentijd opgravingen hebben wij ook gecoate bakken beschikbaar; dwz, dat de binnenkant van de bak bekleed is met kunststof om bewerkingsbeschadiging van vuursteen ed. te voorkomen. Deze hebben wij voorlopig in de maten 2 en 3 mm. Omdat het systeem redelijk nieuw op de markt gebracht wordt, is het ook mogelijk om begeleiding bij de aanleg van zeefinstallaties in te huren. Dit in overleg.

...................

>

Mobiele wasplaats
Wasspoelplaatsen voor in het veld.
Af en toe is er behoefte om een was/spoelplaats te hebben op de opgraving, maar er is niets alleen een loods. Wateraanvoer kan een probleem zijn.
Wij hebben eenvoudige maar degelijke was/spoelplaatsen ontwikkeld vanuit dezelfde basis als “het hondenhok” licht en gemakkelijk aan te sluiten en te bedienen en eenvoudig te reinigen. Het aan- en afvoeren van water kan op verschillende manieren geregeld worden. De was/spoelplaats heeft de maten: 1.20m.(l) x 0.80m.(b) x 1.60m.(h)en bestaat uit een opvangbak, een waskast en bijbehorend was- en aansluitmateriaal.

Powered by Kleurdomein Copyright 2014. All Rights Reserved